ДПС обмисля да внесе законопроект за сваляне на ДДС на

...
 ДПС обмисля да внесе законопроект за сваляне на ДДС на
Коментари Харесай

Пеевски: Ще работим за сваляне на ДДС

 ДПС обмисля да внесе законопроект за събаряне на Данък добавена стойност на хляба на 5%. Това разгласи депутатът Делян Пеевски в коридорите на Народно събрание. Сред другите хрумвания е стесняване на Данък добавена стойност за медикаментите и за книгите, както и безвъзмездни детски градини, пише Агенция " Монитор ". 

Пеевски посочи, че ще търсят продкрепа и от всички останали партии за своите хрумвания, само че не посочи с които ще стартират на първо време. На собствен ред неговият сътрудник Хамид Хамид вметна, че ще проведат среща със съюза на хлебопроизводителите. 

Пеевски остави своите сътрудници да опишат в детайлности за техните хрумвания за законови ремонти. Това обаче не задоволи интереса на медиите, които продължиха да го следват по коридорите. В резултат той се обърна към публицистите: " Оставете сътрудниците да ви опишат. Винаги ще ви описвам, само че недейте да оставяте сътрудниците. Чуйте ги. Не е почтено по този начин. Това малко ли е за през днешния ден ". Пеевски увери, че има още законопроекти, по които работят и те също ще бъдат обявени на медите. 

" Ще се случат хубави неща, само че не оставяйте сътрудниците ", сподели Пеевски. 

Колегата му Йордан Цонев от Движение за права и свободи пък разясни, какво тъкмо целят с тези оферти. Той разясни,че Движение за права и свободи обмислят законодателен пакет, свързани с промени за Данък добавена стойност за хляба, за медикаменти, за книгите. Първо обаче ще имат срещи с хлебопроизводителите, зърнопроизводителите, както и фармацевтични отрасъл. Той увери, че предложенията им не са популистки и точно по тази причина ги вършат след изборите, а не преди този момент и тези хрумвания нямат нищо общо с локалния избор наесен. Преди да се пристъпи към действителното внасяне на законовите оферти обаче от Движение за права и свободи желаят да са обсюлютно сигурни, че цените ще паднат. 

" Иначе може да се поличи противоположният резултат и цените да се задъжрат, а да се усилят облагите ", сподели той. По думите му обаче най-важното е, че ще обмислят безвъзмезден пакет за детските градини, тъй че майките да се върнат на работа и да се осъществят. Това съгласно него е един от главните проблеми освен в София, само че и в цялата страна. 

Именно по тази причина има концепция ресурсът за саниране да бъде пренасочен към строителство на детски градини. Той посочи,че това е включено и като приоритет в тяхната стратегия, която те оферират за разискване с другите партии. Следващият пакет, по който ще работят е за действително облекчение на бизнеса и става дума за съкращаване на времето за една инвестиция. 

Преди това той се пошегува с медийния интерес към Пеевски: " Всяка заран ли ще е по този начин. Мадона да беше пристигнала в българския парламент, нямаше да тичате толкоз ". standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР